Zouher

In onze gemeenschappelijke woonkamer staat sinds twee jaar een piano. Toen ik deze voor het eerst zag, voelde ik me er meteen toe aangetrokken. Zonder ooit pianoles te hebben gehad heb ik het mezelf op deze plek leren spelen. Soms zit ik hier de hele nacht te oefenen.

Door het spelen van de piano heb ik ook vriendschappen gesloten met andere bewoners. Zo heb ik een Nederlandse jongen leren kennen die veel ervaring heeft op de piano. Hij kon zelfs een Arabische compositie spelen die mij deed denken aan mijn vaderland. In de toekomst kan hij mij misschien les gaan geven.

Als timmerman doe ik verschillende klussen hier in dit gebouw. Mijn laatste project was een ‘zwevende bibliotheek’ hier in de woonkamer. Door uitgeholde boeken over planken aan de muur te schuiven is het net alsof de boeken in de lucht hangen. 


Verder heb ik plantenbakken en banken getimmerd die rondom het gebouw zijn geplaatst. Op deze manier proberen we gezelligheid en sfeer te creëren. Als je in een oud kantoor woont moet je daar toch even wat harder je best voor doen.

Mijn naam is Zouher, ik ben 28 jaar en ik kom uit Syrië. Op dit moment woon ik zo’n drie jaar bij SOZA. Samen met enkele anderen was ik een van de eerste bewoners.