Yohanna

Nadat mijn vriend en ik uit elkaar gingen ben ik op zoek gegaan naar een woonruimte voor mijzelf. Mijn collega’s bij HelloFresh vertelden mij over SoZa en hoe het is om daar te wonen. Ik was enthousiast en besloot om de stap te maken.

Corona was voor mij een moeilijke tijd. Toen ik vorig jaar in oktober het virus zelf had opgelopen hebben mijn huisgenoten en ik goede afspraken met elkaar gemaakt over het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes. Hierdoor hebben we kunnen voorkomen dat andere huisgenoten ook besmet zijn geraakt.

De andere vrouwen op mijn woongroep komen uit Nederland, Colombia, Suriname en Eritrea. Hierdoor heb ik nieuwe dingen geleerd over andere landen, talen en gerechten. Omdat we regelmatig voor elkaar koken, heb ik veel nieuwe dingen kunnen proeven.

De Nederlandse cultuur begin ik me ook steeds meer eigen te maken. Ik vind het bijvoorbeeld prettig dat de meeste Nederlanders op tijd komen bij een afspraak. Zelf vind ik dat ook belangrijk. Als iemand tien minuten te laat is zonder dat te laten weten ga ik gewoon weer weg.

Mijn plan is om in Den Haag te blijven wonen. In deze stad kan ik mezelf ontwikkelen, mensen van verschillende afkomst ontmoeten en mijn Nederlandse taal verbeteren.