Wille

Bij SOZA ben ik, behalve bewoner, ook actief als vrijwilliger bij Wool for Warmth. Dit is een stichting die kleren maakt voor dakloze mensen in Den Haag. Hier doe ik verschillende werkzaamheden, bestaande uit logistiek, nadenkwerk en creatieve klussen.

Onlangs heb ik heb een mooie afspraak kunnen maken met Cathy, een van de dragende krachten achter Wool for Warmth. Zij heeft mij een cursus business development aangeboden als tegenprestatie voor het schilderen van de muur waarvoor deze foto genomen is. Met deze cursus kan ik mijn ambitie om full-time kunstenaar te worden verder vormgeven.

Als Finse-Nederlander voel ik me thuis in een diverse omgeving als deze. Ik vind het interessant om te leven met mensen die er andere gewoontes en voorkeuren op nahouden dan ikzelf. Zo heb ik hier bijvoorbeeld het Eritrese gerecht ‘injera’ leren kennen, dit zijn een soort pannenkoeken die vaak worden gegeten door mijn huisgenoten.

Ik wil hier zeker blijven wonen totdat het gebouw gesloopt wordt. Daarna wil ik naar een vriend in Italië gaan, maar die plannen zijn nog niet concreet. Wat ik wel zeker weet is dat ik mijn kunstenaarschap verder wil ontwikkelen. Door het geven van workshops en het organiseren van exposities wil ik hier uiteindelijk van kunnen leven.

Currently I’m a painter but I used to be a musician. I Played guitar in a band, did a lot of great gigs, participated in band competitions and the band started to breakup slowly. Luckily, I was drawing a lot of geometrical pieces and shapes around that time period. Till a friend of mine asked me to paint a small mural for him in 2017.
From there I’ve been going “Pedal to the metal” through different styles and perfecting this geometrical style I enjoy right now. By picking the right colours, painting lines and shapes in specific ways I create big, abstract, organized messes that look like mazes, which I use to translate thoughts, feelings and emotions. But I’ll never tell you my view on the piece, I want you to create your own view on it.

“Don’t hear what I am saying, but listen to what you are seeing”.

-Vaskimo Arts 2021