Solomon

Hier bij SoZa leven we samen met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Voor mij is dat typisch Nederlands. Ik vind het interessant om te leren over het land en de cultuur van mijn medebewoners.

In mijn tijd hier heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Iemand die veel voor mij heeft betekend is Petra van Mijn Buuf. Dit is een atelier dat in ons gebouw is gehuisvest. Petra is mijn Nederlandse moeder.

Zelf draag ik graag bij aan de ontmoeting tussen de bewoners. Zo heb ik in onze gemeenschappelijke woonkamer een filmavond georganiseerd. 

Samen met medebewoners hebben we een documentaire gezien over Tsehaytu Beraki, een Eritrese zangeres uit Rotterdam. Ik vond het mooi om te zien dat hier belangstelling voor was, ook onder de Nederlandse bewoners.

Op korte termijn verhuis ik naar een dorp in Drenthe. De rust in de natuur die daar is vind ik geweldig. Mijn familie woont ook in Drenthe, en ik zou graag bij hun in de buurt willen wonen.

Mijn droom is om uiteindelijk theologie te kunnen studeren. Als kind woonde ik in een klooster in Eritrea waardoor ik veel over het geloof heb geleerd. Daar zou ik me graag verder in willen verdiepen.

Als eerste wil ik echter mijn zorgopleiding afronden, en hier een baan mee vinden. Mijn neef in Drenthe heeft mij al verteld dat er daar veel vacatures zijn voor mensen met deze opleiding.