Rolien

Mijn bedrijf plaatst planten bij klanten. Onze werkwijze is circulair en duurzaam, omdat wij de waarde van planten behouden door deze te hergebruiken. Hierin worden wij geholpen door mensen uit de buurt die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Een paar jaar geleden is SoZa bij mij terecht gekomen als klant. Het gebouw had een nieuwe functie gekregen en moest worden heringericht. Sindsdien heeft SoZa planten bij mij afgenomen.

In de loop van de tijd is de samenwerking met Soza intensiever geworden. Tijdens de lockdown had ik meer opslagplek voor mijn planten nodig en bij in dit gebouw was daar ruimte voor. Door onze planten op te slaan bij Soza staan ze op een plek waar mensen ervan kunnen genieten. 

In mijn werk bij SoZa heb ik geprobeerd het co-working co-living concept in de praktijk te brengen. Zo kreeg ik bij het verzorgen van de planten hulp van Kinan, een van de bewoners van het gebouw. Hij heeft ervoor gezorgd dat de planten in het gebouw van voldoende water werden voorzien.

Een ander voorbeeld van een samenwerking is dat de planten van het bedrijf meerdere keren zijn gebruikt voor een filmshoot in het gebouw. Op deze manier kunnen we elkaar een stap verder helpen.