Nick

Voordat ik bij SoZa ging wonen was het gebouw me al vaker opgevallen. Als ik in de buurt fietste of er langs reed in de trein werd mijn aandacht getrokken door de gekke hoeken en de grootte van het pand. SoZa is dan misschien niet het mooiste gebouw, apart is het zeker wel.

Gedurende de tijd dat ik bij SoZa woon is het gaandeweg steeds gezelliger geworden. Omdat mijn huisgenoten een uiteenlopende achtergrond en levensstijl hebben was het aanvankelijk even aftasten. Door hier te wonen heb ik geleerd dat ik zelf aan een betere sfeer kan bijdragen door over de drempel heen te stappen en een gesprekje met hen aan te knopen.

Bij mijn vorige woning was ik gefascineerd door de grote verschillen tussen de mensen die daar woonden en de bijzondere verhalen die zij vertelden. Hierdoor kwam ik op het idee om hen in beeld te brengen op hun kamer, de plek die het meest over iemand zegt. Uiteindelijk heb ik die stap destijds niet genomen.

Op het moment dat mijn huidige huisgenoot Geert echter vertelde dat hij mensen in SoZa wilde interviewen en hiervoor nog op zoek was naar een fotograaf, hoefde ik niet lang na te denken. We zijn toen meteen aan de slag gegaan met dit alles als eindresultaat.