Larissa

Als tiener wist ik al dat ik Texel wilde verlaten, dus ik was erg blij toen ik de stap kon zetten om naar Den Haag te komen.
De vriendinnen van mijn opleiding en mijn huisgenoten hebben ervoor gezorgd dat ik hier snel mijn plekje heb kunnen vinden.

De verschillen tussen Texel en Den Haag zijn groot. Het valt me bijvoorbeeld op dat het leven in de randstad strakker georganiseerd is. Waar de dingen op Texel vaker op hun beloop worden gelaten, merk ik dat veel mensen hier een drukke agenda hebben waardoor het lastiger kan zijn om wat af te spreken.

Een ander verschil tussen Texel en de Randstad is dat ik hier meer ruimte ervaar om mezelf te kunnen zijn. Als meisje op Texel word je al snel anders gevonden als je niet slank bent en lang blond haar hebt. Hier merk ik dat het oké is om ‘anders’ te zijn. Het fijne aan de stad is dat er verschillende groepen en subculturen zijn, en dat je zelf kan bepalen waarbij je je het meeste thuis voelt.

Bij SoZa woon ik onder andere samen met een aantal mannen uit Syrië en Irak.
Wat me heel erg opvalt aan het samenleven met hen is de onderlinge warmte. Waar ik heb ervaren dat Nederlanders afstandelijk en op zichzelf kunnen zijn, hebben zij veel aandacht voor het gemeenschapsleven.