Kinan

In mijn leven speelt het woord ‘hoop’ een grote rol van betekenis. Zowel in Syrië, Nederland als op weg hier naartoe heb ik vaak voor grote uitdagingen gestaan. Hoop is voor mij de kracht waarmee ik door de moeilijkste momenten ben gekomen. Als ik even geen uitweg meer zie, vind ik daarin het vertrouwen dat het uiteindelijk weer goed zal komen.

Een mooi voorbeeld hiervan is mijn situatie tijdens de periode dat ik in Syrië verbleef. Mijn familie had ik jaren niet gezien en het werd me steeds duidelijker dat ik in dit land geen toekomst kon opbouwen. Toen het uitzichtloos begon te worden gooide ik het roer om en kwam ik naar Nederland. Nu leef ik hier samen met mijn familie en heb ik werk waarin ik mijn creativiteit kan gebruiken.

Het schilderen van het kunstwerk ‘Amal’ was eveneens een uitdagende periode in mijn leven. Op persoonlijk gebied speelde er een aantal dingen, waardoor er dagen waren dat ik weinig vertrouwen had in de toekomst. Desondanks bleef ik doorgaan met schilderen, omdat ik de boodschap van hoop graag aan anderen wil uitdragen. Zo is dit kunstwerk het levende bewijs dat het altijd loont om hoop te blijven houden.

De nieuwsgierigheid en verwondering van anderen heeft mij gemotiveerd om ‘Amal’ te schilderen. Het geeft me energie als ik zie dat mensen geraakt zijn door het kunstwerk, en zich afvragen wat het betekent. Ik vind de koppeling met Little Amal bijzonder. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Daarom is het woord hoop in verschillende talen in het ontwerp verwerkt: Tigrinya, Arabisch, Engels en Nederlands.