Julien

Den Haag was voor mij als liefde op het eerste gezicht. Ik heb de stad leren kennen toen ik vanuit mijn opleiding in Duitsland een exchange in Leiden deed en in het Laakkwartier ging wonen. Nadat ik eenmaal in deze stad gesetteld was wist ik zeker dat ik hier wilde blijven. 

Na een aantal omzwervingen binnen Den Haag ben ik twee jaar geleden in het oude ministerie van sociale zaken terecht gekomen.

We hebben veel tijd en energie gestoken in het creëren van een gezellige sfeer op de woongroep. Met name het inrichten van de keuken heeft ervoor gezorgd dat mijn huisgenoten en ik ons thuis zijn gaan voelen en een goede band met elkaar hebben kunnen opbouwen. Want zeg nou zelf: Wat verbroederd er meer dan het samen nuttigen van een lekkere maaltijd.

Ik vind het mooi om te zien dat de meeste huisgenoten bereid zijn om rekening met elkaar te houden. Natuurlijk zijn er wel eens confrontaties, maar uiteindelijk komen we eruit omdat we elkaar goed kennen en ons kunnen aanpassen aan elkaar gewoontes en voorkeuren.
Een mooie herinnering aan mijn tijd bij SoZa is het samen beleven van de Ramadan. Het was bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe twee huisgenoten uit Sudan aan het vasten waren. Mijn eigen bijdrage bleef echter wel beperkt tot het ‘s avonds mee eten van de iftarmaaltijd..