Jelaynah

Twee jaar geleden ben ik vanuit Aruba naar Nederland verhuisd voor mijn studie financiële administratie. Omdat ik in Den Haag nog geen netwerk had en snel een kamer nodig had was dat een spannende periode. Uiteindelijk heb ik deze woonplek geregeld vanuit Aruba. Ik was blij toen ik hier bij SoZa een kamer kon krijgen.

Op mijn eerste woongroep had ik het naar mijn zin. Het was er schoon, rustig en iedereen ging zijn of haar eigen gang. Helaas woonde er ook een jongen die mij wel eens lastig viel. Ik heb hem duidelijk laten weten dat ik daar niet van gediend ben.

Aan het begin van de corona crisis ben ik mijn baan verloren. Een groot deel van mijn inkomen viel weg, waardoor ik plotseling niet meer in staat was om mijn huur te betalen.

Toen ik mijn verhuurder vertelde over mijn situatie hebben ze mij goed geholpen. Doordat ik kon verhuizen naar een kleinere kamer was ik weer in staat om rond te komen. Over de achterstallige huur hebben we afspraken kunnen maken.

In mijn huidige woongroep zijn we tijdens de coronatijd uiteindelijk dichter bij elkaar gekomen. Het is fijn om een aantal vrienden gemaakt te hebben, en samen te wonen met mensen van wie ik op aan kan. Als we het moeilijk hebben staan we voor elkaar klaar.