Geert

Vanaf het moment dat ik bij SoZa kwam wonen heb ik me meer dan eens verwonderd over de mensen die ik hier heb ontmoet. Unieke persoonlijkheden die stuk voor stuk een eigen verhaal, passie en talent met zich meebrengen.

Op een dag zei een huisgenoot tegen mij: ‘in dit gebouw wonen allemaal museumstukken.’

Toen is het idee gekomen om verhalen van mijn medebewoners, en zij die bij hen betrokken zijn, in kaart te brengen. Het feit dat ons woonproject volgend jaar stopt, is een extra motivatie om vast te leggen wie er op dit moment in SoZa actief zijn.

Het idee om dit in samenwerking met mijn huisgenoot Nick te doen is als het ware vanzelf ontstaan. Nadat ik het plan deelde om huisgenoten te interviewen was hij direct enthousiast en vertelde al langere tijd een soortgelijk idee te hebben over het fotograferen van bewoners op hun kamer. 

Hierop besloten we de krachten te bundelen en zijn we op zoek gegaan naar mensen die mee wilden doen.

Het interviewen van de deelnemers heeft me veel voldoening gegeven. Het was een mooie gelegenheid om hen beter te leren kennen en te horen waar zij zich mee bezighouden. Het maakt me trots om nu met anderen te kunnen delen met wie we hier allemaal samenleven.