Filmon

Het geloof speelt een belangrijke rol in mijn leven. De afbeeldingen die in mijn kamer aan de muur hangen zijn afkomstig uit bijbelverhalen. Elke afbeelding vertelt een ander verhaal. 

Ondanks de mooie afbeeldingen vind ik mijn kamer eigenlijk wel te klein. Hij is slechts negen vierkante meter. Omdat we vanwege corona veel thuis zijn zou ik eigenlijk meer ruimte willen. Hierdoor ga ik ook vaak naar buiten om te sporten of te wandelen.

Hier bij SoZa heb ik veel mensen ontmoet van wie ik dingen heb geleerd. Een van hen is mijn vriend Solomon. Van hem leer ik veel over het geloof. Hij heeft in Eritrea een theologiestudie gevolgd, waardoor hij mij daar veel over kan vertellen.

Een belangrijk onderdeel van het geloof is het hebben van vertrouwen in andere mensen. Voordat ik weet of ik iemand kan vertrouwen, kijk ik goed in zijn of haar ogen. Als ik zie dat iemand gezellige ogen heeft, dan kan ik diegene vertrouwen. Kijkt iemand boos? Dan ben ik in eerste instantie wat voorzichtiger.

Als we SoZa gaan verlaten, wil ik graag verhuizen naar het oosten van het land. Mijn tante woont daar, en ik zou graag wat dichter bij haar in de buurt willen wonen. Mijn droom is om uiteindelijk mijn opleiding tot automonteur af te ronden en mijn eigen garage te openen.