Femke

The Hague Tech is een in SoZa gevestigde community van ondernemers, freelancers, start-ups en andere organisaties die zich op de een of andere manier bezig houden met technologie.

Binnen The Hague Tech ben ik werkzaam als community manager. Het is mijn taak om de verschillende members die hier gevestigd zijn met elkaar te verbinden. Ik geloof dat mensen en organisaties hun potentieel kunnen verwezenlijken door kennis te laten samen komen. Onze slogan is niet voor niets: ‘Sneller innoveren. Beter. Samen.’

Het verbinden gebeurt op verschillende manieren. Informele evenementen zoals borrels en een tafeltennistoernooi bieden members de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Zo worden contacten gelegd en kunnen members elkaar gemakkelijk opzoeken voor een samenwerking.
Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is bijvoorbeeld een lesprogramma dat hier is ontwikkeld voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verschillende start-ups die bij ons zijn gevestigd, hebben zich bij dit lesprogramma aangesloten. Op deze manier krijgen de deelnemende jongeren de kans om verschillende organisaties te leren kennen.

Bij het zoeken naar samenwerkingen kijk ik ook buiten The Hague Tech. Waar mogelijk proberen we ook mogelijkheden te bieden aan bewoners van het SoZa gebouw. Zo zijn hier in het verleden drie Syrische broers werkzaam geweest, die op dat moment in SoZa woonden.