Esther

Tijdens een festival dat ik organiseerde gingen Hagenezen samen met statushouders op muzikale ontdekkingsreis door een oud schoolgebouw. Van één van de eigenaren van SoZa – die bij dat festival was – kreeg ik toen de opdracht mee te denken over hoe we van SoZa een plek konden maken waar statushouders aan hun toekomst konden bouwen en die bij zou dragen aan een verbonden stad. 

We hebben toen samen met partners uit de stad het co-working en co-living concept en het programma It takes a Village ontwikkeld. Belangrijk hierin is dat bewoners zich thuis voelen in het gebouw én dat ze zich verbinden met de stad en vice versa. 

Hoewel sommige dingen lastig blijven, geloof ik dat SoZa een unieke plek is geworden waar bewoners zich thuis kunnen voelen en van toegevoegde waarde zijn voor de stad. 

Een mooi voorbeeld hiervan is SOZA Dinner Times – netwerkdiners rondom thema’s die relevant zijn voor de stad Den Haag. Aan tafel zitten dan Hagenezen en statushouders met een gedeelde passie. Gesprekken gaan niet over waar je vandaan komt, maar waar je naartoe wilt. 

Door betrokken te zijn bij de ontwikkeling van SoZa heb ik ontzettend veel geleerd. Voor mij is SoZa een plek die onze stad kleur geeft en ik ben dankbaar dat ik hier zoveel bijzondere mensen heb leren kennen.