Alex

Deze zomer woon ik twee jaar bij SoZa. Omdat onze kamers eerst kantoren waren, heb ik mijn best moeten doen om hier te aarden en huiselijkheid te creëren. Door planten te kopen, dingen aan de muur te hangen en elke dag mijn kamer op te ruimen heb ik ervoor gezorgd dat ik me thuis ben gaan voelen.

Voordat corona begon was ik herstellende van een burn-out. Op een gegeven moment werd er van mij verwacht dat ik weer aan de slag ging, terwijl ik voelde dat ik daar nog niet klaar voor was. In die zin was de lockdown een verademing. In plaats van dat ik naar de levensstandaard van de rest van de samenleving moest, kregen anderen een soortgelijk leven als ik.

Toch was ik op een gegeven moment wel écht klaar met corona. Met name in het afgelopen trimester van mijn studie vond ik het lastig om mezelf te motiveren. Het maakt een groot verschil of ik thuis achter mijn laptop college volg, of dat ik daarvoor de trein naar Utrecht pak.

Mijn doel is om me na mijn studie theologie te ontwikkelen als geestelijk begeleider. Hoewel ik mezelf niet associeer met een van de grote religies, heb ik een grote belangstelling voor spiritualiteit en de menselijke geest. Uiteindelijk hoop ik me te kunnen vestigen als zelfstandig begeleider.